Reforma d’un habitatge a la Plaça del Sortidor

04_MbMV_Reforma plaça del Sortidor_MG_1288

05_MbMV_Reforma plaça del Sortidor_MG_1316

06_MbMV_Reforma plaça del Sortidor_MG_1338-Editar

01_MbMV_Reforma plaça del Sortidor_MG_1239

02_MbMV_Reforma plaça del Sortidor_MG_1254

 

 

 

El projecte es desenvolupa en un habitatge integrat en un edifici construït el 1907 al barri del Poble Sec. El sistema constructiu és mitjançant murs de càrrega de maó massís i forjats de bigues de fusta i revoltons ceràmics manuals.

La reforma consisteix en el buidatge i nova compartimentació de l’habitatge per adequar-lo a les necessitats d’una parella jove.

S’enderroquen els fals sostres successius que redueixen l’alçada original de 3,30m de l’habitatge, així com els envans que actualment compartimenten excessivament l’espai.

Les peces principals, com són bany i cuina es mantenen en la mateixa posició per aprofitar els baixants. S’elimina i s’integra la galeria amb tancament d’alumini existent per recuperar la balconada original. Les dues habitacions es convertiran en una d’àmplia ventilant a una balconera i la resta de l’espai es dedicarà a sala-menjador obert a la cuina i a la balconada posterior.